top of page
  • Writer's pictureNina Patanen

Alanvaihto on uusi normi

Kerran koordinaattori, aina koordinaattori. Nyt johtaja, aina johtaja. Yksi elämänpituinen ja -makuinen työpaikka ei enää ole todellisuutta. Se juna meni jo.
Siinä missä ennen vaihdettiin samalla työnimikkeellä uuteen työpaikkaan, tapahtuu vaihto nykyään uudella osaamisella toiselle alalle. Tai aloille. Elämänmakua haetaan nyt joka suunnasta. Työn merkityksellisyys syntyy jaettavasta osaamisesta ja itsensä kehittämisestä.

Työelämä pitenee jatkuvasti. Vaikka alaikäraja työn ja opintojen selkeän rajanvedon osalta hämärtyy, yläikäraja työn lopettamisen kohdalla karkaa saavuttamattomiin. Siihen väliin jää tuhottomasti aikaa, unelmia, toteutuneita ja toteutumattomia suunnitelmia, pohdintaa ja vatvomista. Mitä haluan vielä osata ja kuinka tiivistää oma osaaminen selkeäksi kokonaisuudeksi?

Mikä minusta tulee isona -kysymys kääntyy kysymykseksi, mitä minä haluan tehdä seuraavaksi?

Alanvaihto voi tapahtua niinkin varhain kuin ensimmäisten opintojen aikana pakollisen oppivelvollisuuden jälkeen. Tai sen aikana. Se voi tapahtua 30, 40 tai 50 -vuotiaana. Tai jopa 60+ -vuotiaana. Ikä ei ole este oppimiselle ja kehittymiselle.


Ei tittelit vaan osaaminen edellä!

Oman seuraavan intohimon löytäminen ja prosessointi voi kuitenkin olla hankalaa, kun sitä vatvoo itsekseen. Työnohjauksellinen prosessointi voi olla ratkaisu tähän pulmaan. Sellaista nyt ainakin olisi mahdollista kokeilla. Jos haluat oppia uutta itsestäsi ja päivittää toiveesi toimintasuunnitelmaksi, mikään ei ole este osallistumiselle.


Resetoidu uuteen!

Hyötynä saat selkeän rakenteen omien tarpeidesi ja osaamisesi määrittelyyn, hyödyllisen vertaistuen jossa pääset testaamaan ajatuksiasi luottamuksellisessa ilmapiirissä. Kaupan päälle saat ainakin yhden, ellet jopa kaksi osaavaa ja ammattitaitoista ohjaajaa eri aloilta.

Pienryhmämuotoisen työnohjauksellinen, alanvaihtajille tai sitä miettiville, räätälöity neljän kerran valmennus on tarkoitus lanseerata alkusyksyn 2020 aikana. Pilottihintaan.


Jos haluat olla mukana uudessa Alanvaihtajille suunnatussa pilottivalmennuksessa alkusyksyn 2020 aikana, laita viestiä https://bit.ly/2RYjebn -linkin kautta. Tämä ei vielä sido sinua mihinkään. Jos haluat yksilöohjausta, laita viestiä suoraan nina.patanen ( at ) aattocreative.fi.
76 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page